UN MONSTRE ANOMENAT FANATISME

Estándar

M’esgarrifa i molt pensar com algú pot ser capaç de matar a sang freda gairebé un centenar de persones, però m’esgarrifa encara més llegir que dit assassí no es penedeix de les seves accions. Aquest és el cas d’Anders Behring Breivik, el culpable de la matança d’Oslo a Noruega l’estiu passat, la més gran des de la Segona Guerra mundial.

Les seqüeles de la doctrina nazi es manifesten més de mig segle desprès a través de conductes individuals que un dia qualsevol surten a la llum. Breivik parla de l’amenaça de la multiculturalitat, de com africans i asiàtics han arribat massivament a Noruega, deixant segons el seu parer, en minoria als autòctons; de com a Europa mai ha hagut una autèntica democràcia sinó que els partits d’esquerres s’han infiltrat a les institucions per imposar la seva manera de fer.

Durant el judici el somriure sarcàstic dóna expressió a la cara d’aquest i només li cauen les llàgrimes quan projecten un vídeo absolutament fanàtic que ha creat ell. Em costa entendre com algú pot sentir un amor tan gran vers una irrealitat, una idea obsoleta i un concepte que Adolf Hitler i el seu sèquit van vendre aferrissadament quan anava contra natura. El món no és com alguns el van intentar pintar. El món és la confluència de cultures i persones diferents que van d’un punt a un altre intercanviant coneixements, creences i productivitat entre d’altres aspectes. Agradi o no, els habitants de cada territori tenen els seus propis trets i cada indret aplega unes característiques que amb la globalització s’expandeixen arreu. Tot seria molt diferent si el fanatisme d’alguns fos vers als drets humans.

Acerca de fanipino

Soy comunicadora de vocación y profesión. Estudié periodismo en la Universitat Autònoma de Barcelona y me especialicé en relaciones públicas y gabinetes de comunicación. También he realizado cursos en Community Managment. Actualmente llevo la sección de sociedad en Onda Cero Catalunya donde también he editado y presentado informativos durante dos temporadas. Para mí cada día es una hoja en blanco que cada uno escribe de la manera que elige. Vivir de manera positiva y sonreír siempre son para mi las claves del éxito.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s