ELS “SENSE SOSTRE” A BARCELONA… UN PANORAMA DESOLADOR

Estándar

La imatge que em rep cada matí quan arribo a Onda Cero es desoladora. Sota el porxo de l’entrada de l’edifici ubicat a les Rambles de Barcelona cada dia hi ha més persones que dormen una al costat de l’altra emparades pel sostre, els focus al•lògens, les velles mantes amb què es tapen i la companyia mútua. Pena, llàstima, compassió, inseguretat, neguit… molts són els sentiments que se’m remouen quan els veig. A això cal sumar que a vegades, altres “sense sostre” intenten robar sigil•losament les lleugeres pertinences dels que han aclucat l’ull.

Segons dades de la Xarxa d’Atenció a persones Sense Llar que avui apareixen a alguns mitjans de comunicació un de cada tres “sense sostre” que malviu als carrers de Barcelona és fruit de la crisi. La xifra de persones sense llar ha augmentat en un 32% en els últims quatre anys, coincidint amb l’empitjorament de l’economia. A la capital catalana hi ha prop de 2.800 persones sense llar que no tenen casa. D’aquestes, més de 1.500 viuen al carrer o en barraques. El 2008, aquesta xifra no arribava al miler. A més, hi ha 1.258 que són acollides cada nit per diverses entitats socials. Està clar que a banda de les batalles polítiques que es couen a les grans cambres al carrer la crisi sacseja a molts i ja no hi ha volta enrere.

Anuncios

Acerca de fanipino

Soy comunicadora de vocación y profesión. Estudié periodismo en la Universitat Autònoma de Barcelona y me especialicé en relaciones públicas y gabinetes de comunicación. También he realizado cursos en Community Managment. Actualmente llevo la sección de sociedad en Onda Cero Catalunya donde también he editado y presentado informativos durante dos temporadas. Para mí cada día es una hoja en blanco que cada uno escribe de la manera que elige. Vivir de manera positiva y sonreír siempre son para mi las claves del éxito.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s