Avui l’ABC torna a passar-se de voltes amb Catalunya

Estándar

Com a treballadora dels mitjans de comunicació m’agradaria denunciar un tipus de periodisme que darrerament es ve donant de manera més intensa en alguns rotatius con l’ABC. I no m’amago al dir noms que ni em van ni em venen perquè si la denuncia no la fem els propis professionals per por estem completament venuts.

La portada d’avui titula: “Tenemos un problema” sobre la lletra ñ de Cataluña partida, titular acompanyat de tres subtítols molt instigadors precisament d’aquesta ruptura que ells atribueixen al Parlament català. Asseguren que el president Artur Mas amaga la casella d’ensenyament en castellà als nous formularis pel curs vinent, que la Generalitat proposa canviar la norma per no posar la bandera Espanyola i que el Parlament aprova una llei per fer un referèndum sobre el pacte fiscal. Aquestes afirmacions no són del tot falses però tampoc del tot certes, ja que no estan ben enfocades ni contrastades. CREC QUE ES MANIPULA LA REALITAT I AIXÒ ÉS EL QUE FA MÉS MAL A LES RELACIONS ENTRE L’ESTAT I ELS CATALANS.

En primer lloc, torno a reiterar que aquí l’educació funciona i la gran majoria de persones formades en aquest territori parlen tant català com castellà i, per tant, tenen més facilitat per aprendre altres idiomes. Aquest diari s’ha preocupat d’analitzar amb lupa els formularis de la Generalitat per dir que s’amaga la casella per triar el castellà cosa que no és certa ja que es llegeix perfectament dins l’apartat d’informació general. Per mi això es fer demagògia. Se li ha d’explicar bé a la gent que només ho han demanat tres famílies. Si a banda d’aquestes, que ja han aconseguit atenció individualitzada, hi ha més que ho demanin aleshores parlem-ne, endavant, estudiem si cal modificar un sistema que ha funcionat durant trenta anys. De moment això no ha passat. NO ÉS POT CONTINUAR INSTIGANT L’ODI AMB UN TEMA SOLUCIONAT.

En segon lloc, el tema de les banderes. Fins ara no s’havia parlat pràcticament d’això. Davant la problemàtica dels darrers dies a Catalunya l’únic que s’ha dit és que es mirarà de modificar la llei que les regula per què no hi hagi conflicte. NO ES POT OBRIR LA CAIXA DELS TRONS DIENT QUE LA GENERALITAT VOL CANVIAR LA NORMA PER NO POSAR LA BANDERA ESPANYOLA. AIXÒ ÉS ANAR MÉS ENLLÀ.

I, per últim, el que s’ha fet ha estat aprovar una llei de consultes perquè el govern català pugui preguntar als seus ciutadans què pensen sobre determinats temes. Penso que l’Estat  no té per què interferir en el recull del que pensen els catalans. A més, si l’objectiu és preguntar sobre el pacte fiscal quin és el problema quan aquesta setmana hem conegut que cada català aporta 2.200 euros anuals a l’Estat que no tornen cap aquí? Potser hem de reflexionar què en pensem sobre aquest tema. No continuem instigant a l’odi amb un tema sobre el qual els catalans tenen dret a dir la seva quan s’aporten molts diners al conjunt d’Espanya des d’aquí i desprès no es reben els deutes pendents per part de l’Estat. NO ES POT ESCRIURE UN TITULAR A LA LLEUGERA SENSE EXPLICAR EL REREFONS DE LA LLEI DE CONSULTES I PER QUÈ AQUÍ ES VOLDRIA PREGUNTAR A LA GENT SOBRE TEMES ECONÒMICS QUE AFECTEN DIRECTAMENT A LA SEVA SITUACIÓ.

En definitiva, si no s’expliquen bé les coses és molt normal que l’odi d’Espanya cap a Catalunya creixi dia a dia. Aquest periodisme manipulat no ajuda, és el màxim responsable de molts dels conflictes actuals i de l’opinió i la visió que molts ciutadans d’altres comunitats autònomes tenen dels catalans. Això s’hauria d’aturar.

Acerca de fanipino

Soy comunicadora de vocación y profesión. Estudié periodismo en la Universitat Autònoma de Barcelona y me especialicé en relaciones públicas y gabinetes de comunicación. También he realizado cursos en Community Managment. Actualmente llevo la sección de sociedad en Onda Cero Catalunya donde también he editado y presentado informativos durante dos temporadas. Para mí cada día es una hoja en blanco que cada uno escribe de la manera que elige. Vivir de manera positiva y sonreír siempre son para mi las claves del éxito.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s