LA MÀGIA DE LA RÀDIO

Estándar

A partir de demà i fins divendres El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona serà la seu del congrés europeu més important de la radiodifusió, el Radiodays Europe 2012. Es tracta d’un punt de trobada de més de 700 professionals de 45 països diferents. Aquesta reunió del sector radiofònic públic i privat se celebra al sud d’Europa per primera vegada.

El 90% dels europeus escolta la ràdio. A mi, com a professional del sector, m’agradaria defensar el paper que juga aquest magnífic mitjà de comunicació. És cert que la televisió té capacitat audiovisual i les coses poden explicar-se de moltes maneres: amb imatges, música, efectes especials, paraules etc… però crec que actualment no s’ha sapigut aprofitar el seu potencial al 100%. Poques vegades al fer zapping trobes continguts interessants. Amb la TDT ha augmentat significativament l’oferta però, pel meu gust, deixa encara molt que desitjar. Hi ha molts canals on encara prima la “telebrossa”. La ràdio, en canvi, ofereix programes amb continguts culturals, humorístics, informatius o que animen a la participació que disten molt del que emeten altres suports. El vincle que s’estableix entre el locutor i l’audiència és immediat i molt especial.

Sembla que el món del cor i de la xafarderia que ha inundat la televisió, internet i molts mitjans escrits, de moment només ocupa un petit espai a la ràdio. Espero que l’evolució radiofònica sigui en aquesta línia i continuï sent el mitjà de referència per excel.lència.

Anuncios

Acerca de fanipino

Soy comunicadora de vocación y profesión. Estudié periodismo en la Universitat Autònoma de Barcelona y me especialicé en relaciones públicas y gabinetes de comunicación. También he realizado cursos en Community Managment. Actualmente llevo la sección de sociedad en Onda Cero Catalunya donde también he editado y presentado informativos durante dos temporadas. Para mí cada día es una hoja en blanco que cada uno escribe de la manera que elige. Vivir de manera positiva y sonreír siempre son para mi las claves del éxito.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s