EDUCACIÓ EMOCIONAL… EL PRIMER PAS PER CANVIAR EL MÓN

Estándar

Avui alguns diaris com La Vanguardia i l’Ara publiquen interessants articles que introdueixen l’educació de les emocions des de l’escola com la pròxima revolució.

nueva-asignatura-emociones.html#.T1dRhqDTiL8.twitter

Els articles publicats es basen en el sisè informe de l’Observatori FAROS de la Salut de la Infància i l’Adolescència de l’Hospital Sant Joan de Deu presentat ahir, que porta com a títol: Com educar les emocions? La intel.ligència Emocional en la infància i l’adolescència.  Parlen de la necessitat d’introduir aquesta matèria a les escoles per formar els nens des de ben petits perquè esdevinguin persones equilibrades de cara al futur. Una de les principals conclusions de l’estudi és que una persona que sap gestionar les seves emocions pateix menys ansietat, estrès, indisciplina i viu menys conflictes amb l’entorn, així com menys malalties.

Ara una petita aportació personal per a qui li serveixi…

Crec que és bàsic gaudir amb intensitat de les petites coses sempre i quan ens aportin beneficis. Cal deixar de banda les complicacions innecessàries i analitzar quines són les coses realment importants. Pot fer sentir-nos lliures deixar d’analitzar el què fan els demès per mirar dins d’un mateix, ja que la majoria de vegades  és on resideixen els principals problemes en les relacions personals. En aquest sentit, també ajuda deixar de parlar dels altres per què sí  quan el que fan realment no afecta a cap parcel•la de la nostra vida. Si tot plegat ho analitzem fredament no ens aporta res i ens fa perdre un temps que és nostre. S’ha d’acceptar però, que algú si que parlarà de nosaltres i no hem de fer-hi excessiu cas.

És fantàstic obrir els ulls per observar i adonar-nos que al carrer, a les botigues, a la televisió, a la feina, etc… hi ha persones que pensen diferent, que vesteixen diferent, que tenen diferents objectius a la vida i que, potser, no actuen com nosaltres o no parlen el mateix idioma que nosaltres però que tot i així podem arribar a ser bons amics sempre i quan sapiguem respectar-nos.

Cuidar a tothom qui es preocupa per nosaltres es bàsic i compartir amb aquestes persones els moments que volem passar acompanyats. L’altre gran repete és detectar les nostres pors i plantar-hi cara, així com fugir d’allò que ens fa mal i potenciar el que més ens agrada malgrat el que digui l’entorn. Hem de confiar en les nostres habilitats i capacitats i intentar treure la nostra millor part, així com trobar la felicitat en el que tenim i no en el que desitjaríem tenir.

(Tot plegat molt difícil però es pot anar treballant)

I ara deixo una cançó per alegrar una miqueta el dia a aquells que necessitin una petita empenta.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s