CAL POSAR JA FIL A L’AGULLA…

Estándar

ALGUNES DADES…
Avui El Periódico destaca diverses conclusions d’un   estudi realitzat per un grup d’investigadors a Espanya per determinar a quina edat, en general, s’inicia la violència de gènere. Doncs bé, el principal i esgarrifós resultat d’aquest informe publicat per l’International Journal of Clinical Health Psychology és que les noies reben gairebé el doble de mal tracte que les dones adultes. L’estudi s’ha efectuat entre 2.036 adolescents i joves d’entre 15 i 24 anys d’escoles de secundaria i universitats de Sevilla, Oviedo, A Corunya, Pontevedra, Huelva i València i amb xifres sobre el paper, el percentatge de joves que reconeixen ser maltractades és del 6%, pràcticament el doble que entre les dones adultes que és del 3,6%.

INDICADORS ALARMANTS…
Des del meu punt de vista el que més preocupa d’aquesta situació és que alguns indicadors per situar les adolescents en el punt de mira són els sentiments de por i una situació sense sortida, així com la dependència psicològica de la seva parella. Aquest és un fet difícil d’entendre ja que se suposa que en la franja d’edat més alarmant, aquestes noies viuen a casa encara amb els seus familiars i moltes no treballen, encara estudien.

APROFITAR EL POTENCIAL DELS ÍDOLS ADOLESCENTS
S’haurien de fer bones campanyes, perquè esta clar que alguna cosa falla, per demostrar-li a aquestes noies que el prototip d’home per una relació de parella sana no és un noi que per ser excessivament masculí et fa seva, t’humilia i t’obliga a dur a terme determinades practiques sexuals. Les series de televisió, els llibres i determinades revistes que consumeixen les adolescents haurien de prohibir projectar el prototip de jove que aconsegueix les coses per la força i que per guanyar-se el respecte dels altres s’encara amb els seus superiors, moltes vegades davant del sexe femení.

És necessari potenciar que els nois responsables, que s’esforcen per aconseguir uns objectius a llarg termini i que respecten els gustos, la manera de pensar i les decisions de la noia potser són candidats més adients per mantenir una relació sana, tot i que puguin semblar tous. Si una noia està preparada per començar una relació sentimental amb 14 anys ha de ser prou madura per triar una persona que no ensorri l’època més dolça de la seva joventut.

Potser als familiars, tutors o mestres no se’ls fa el cas necessari respecte a algunes advertències així que cal pensar en noves vies d’actuació. Una d’elles, molt important, podria ser el col•lectiu d’ídols adolescents. Posar en boca d’algunes persones famoses o reconegudes en aquestes franges d’edat que qui no té en compte els teus sentiments, t’imposa regles segons el seu parer, et ridiculitza o no accepta les teves opinions NO t’estima seria molt més productiu que fer-les interpretar papers escombraria. Una de les claus es reconduir el discurs d’allò que ven i té èxit entre els adolescents…

Anuncios

Acerca de fanipino

Soy comunicadora de vocación y profesión. Estudié periodismo en la Universitat Autònoma de Barcelona y me especialicé en relaciones públicas y gabinetes de comunicación. También he realizado cursos en Community Managment. Actualmente llevo la sección de sociedad en Onda Cero Catalunya donde también he editado y presentado informativos durante dos temporadas. Para mí cada día es una hoja en blanco que cada uno escribe de la manera que elige. Vivir de manera positiva y sonreír siempre son para mi las claves del éxito.

»

  1. Felicitats, Fani per aquest gran article!! Estic amb tu en la importància dels patrons a seguir. Relacionar-se en ambients sans i igualitaris reforça l’autoestima i la seguretat de les persones en general, no només de les noies, és per això que personalment crec que és tan important practicar algun esport, pertànyer a algun centre social, cultural, esplai… una motivació personal que els ompli de debó i que no els faci buscar l’estima a fora, sino que la sentin a dins seu.

    Llegaremos a tiempo 😉
    abraçades!

    kc

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s